Semne ca ai nevoie de o noua folie auto pentru masina ta

Aplicarea de folie auto poate ajuta la o experienta mai placuta in timpul condusului prin imbunatatirea confidentialitatii, reducerea caldurii din interiorul vehiculului, si protectia pentru interiorul masinii impotriva radiatiilor UV. Cu toate acestea, la fel ca multe componente ale vehiculului dvs., uzura va cauza deteriorarea foliei in timp, iar aceasta va trebui in cele din urma inlocuita. Totusi, de unde stii cand a sosit momentul sa aplici o folie noua?

Din pacate, nu exista o regula stabilita cu privire la durata de viata a unei folii, deoarece o varietate de factori – inclusiv expunerea la lumina soarelui, conditiile de mediu, calitatea foliei utilizate, precum si modul in care folia a fost mentinuta – vor afecta longevitatea produsului. Din fericire, va fi probabil evident cand folia masinii tale trebuie inlocuita, deoarece va incepe sa dea semne de imbatranire. Iata o privire la doar cateva dintre semnele care indica faptul ca folia trebuie inlocuita:

Au inceput sa se formeze bule

Unul dintre cele mai clare semne ca folia trebuie inlocuita, conform www.folie-auto.net, este prezenta bulelor de aer si a umflaturilor intre sticla si film. Umflarea este adesea un semn ca a fost folosita pelicula de proasta calitate, si poate incepe sa apara in cateva luni, sau chiar zile, dupa instalare. Aceste bule se pot formasi atunci cand geamurile nu sunt curatate corespunzator inainte de instalarea nuantei, deoarece grasimea, praful si alti contaminanti vor ramane prinsi intre sticla si filmul foliei, creand pungi de aer – care se vor extinde atunci cand nuanta este expusa la soare.

Din nefericire, pe langa faptul ca sunt estetic neplacute, aceste bule pot totodata sa compromita grav performanta foliei si, probabil, vei incepe sa observi alte probleme imediat dupa formarea bulelor. In acest caz, ar trebui sa planuiesti inlocuirea foliei cat mai curand posibil dupa ce au aparut primele bule. Daca montajul ei a fost facut relativ recent, verifica daca instalarea a venit cu vreun fel de garantie. In orice caz, este important sa te asiguri ca urmatoarea aplicare foloseste folie de inalta calitate. In plus, intreaba montatorul in ce fel pregateste suprafata geamurilor pentru cele mai bune rezultate.

Culoarea se estompeaza, sau devine violet

Un semn evident ca folia masinii tale imbatraneste si va trebui in curand inlocuita este schimbarea culorii, explica angajatii unui centru de montaj folii auto Buzau. De-a lungul timpului, expunerea prelungita la soare va face ca si cele mai bune folii sa se estompeze, de multe ori determinand ca nuante de gri inchis sa devina o nuanta deschisa de violet.

Aceasta decolorare se va intampla probabil treptat, si poate chiar sa apara intr-un ritm neuniform, provocand formarea de pete intunecate si luminoase pe geamurile masinii. Aceasta decolorare este un indiciu clar ca folia masinii este compromisa, si va trebui sa o inlocuiesti in curand daca doresti sa asiguri protectia continua a interiorului masinii. Daca folia respectiva nu a durat foarte mult, aminteste-ti ca produsele premium tind sa isi pastreze mai bine culoarea in timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *