6 Pasi de facut inainte sa cumparati mobila second hand

1. Folositi testul mirosului (da, serios)

Poate suna prostesc, dar un mobilier urat mirositor trebuie evitat, indiferent cat de bine arata. Cateodata este greu de spus de unde vine un miros misterios, si chiar si un miros neplacut usor poate persista mult timp. De exemplu, o urma slaba de fum de tigara pe o piesa asezata in aer liber la o piata de vechituri se va intensifica odata ce este in interior (si se poate imbiba in haine si alte tesaturi din casa). Tesaturile noi, vopseaua si petele pot face minuni, dar odata ce un miros se instaleaza intr-o piesa de mobilier, este adesea permanent.

2. Verificati partea din spate a mobilierului

Asigurati-va ca partea din spate a mobilierului este in stare buna (ati fi surprins cati oameni nu examineaza mobilierul second hand de jur imprejur inainte de a-l aduce acasa). Chiar daca piesa este expusa langa un perete, o verificare rapida a partii „nevazute” poate dezvalui probleme cum ar fi suporturi rupte, gauri si multe altele.

3. Aflati cat cantareste

S-ar putea sa va placa foarte mult aspectul unei comode din stejar masiv pe care ati gasit-o la un depozit de mobila sh Satu Mare, dar s-ar putea sa vreti o piesa mai usoara – daca vreti sa o duceti acasa fara sa va raniti. Bineinteles, mobila poate fi inselator de grea – chiar si piesele mici pot cantari mult. Inainte de scoate banii din portofel, ridicati-o cu grija, sau testati o piesa de mobilier din magazin pentru a va face o idee rapida despre cat efort veti face pentru a o transporta acasa.

4. Faceti un plan pentru transportul acasa

Apropo de mutare, faceti un plan pentru a duce piesa de mobilier aleasa de la magazin acasa. Daca aveti o camioneta sau o remorca, aveti tot ce trebuie! Daca nu, informati-va daca puteti inchiria una, sau imprumutati-o pe cea a unui prieten. Unele magazine ofera depozitarea pieselor cumparate pe care le cumparati timp de pana la trei zile – pentru a va oferi timp suficient sa gasiti o metoda de transport si sa le ridicati. Unele depozite chiar va pot recomanda servicii de ridicare si livrare.

5. Dezlantuiti-va imaginatia…

Cand cumparati mobilier la mana a doua, este important sa va imaginati posibilitatile, recomanda acest website. Rareori veti gasi o piesa de mobilier care nu necesita macar putina munca. In timp ce va ganditi cum sa aranjati o piesa de mobilier, gandesti-va si cum o puteti personaliza, pentru a o face “a dumneavoastra”.

Din nou, incercati sa nu va concentrati asupra defectelor cosmetice, cum ar fi zgarieturi usoare ale lemnului, manere deplasate sau roti deteriorate. Ganditi-va la modul in care acel scaun roz ar arata mult mai bine acoperit cu o panza albastra, sau cum ati putea indeparta incrustatiile vechi si vopsi peste crapaturi cu o culoare complementara. Daca va deschideti mintea la noi posibilitati pentru fiecare piesa, procesul de cumparare a mobilei second hand va deveni mult mai incitant si atractiv.

6…Si faceti calculul

Partial, ceea ce face din cumpararea de mobilier second hand un proces atat de placut este potentialul de a il imbunatati – dar trebuie sa luati in considerare si costul muncii dvs. in pretul pe care sunteti dispus sa-l platiti pentru mobila in sine. Adauga costul materialelor textile, smirghelului, vopselei, manerelor, pernelor si orice altceva de care veti avea nevoie pentru a repara piesele cumparate, adauga inca 10% pentru siguranta, apoi adaugati aceasta suma la pretul de pe eticheta mobilierului. Acela este costul real al mobilierului o data ce este renovat si pozitionat in locuinta Dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *