Lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati mobilier la mana a doua

1) Cat a costat piesa in trecut

Mobila la mana a doua costa aproape intotdeauna mai putin decat cea nou-nouta si este un chilipir urias daca gasiti o piesa care este in stare foarte buna. Acolo unde este posibil, incercati sa cautati etichete, astfel incat sa puteti compara un obiect second hand cu pretul sau de vanzare initial. Unele piese de mobilier second hand pot parea ieftine, dar, in realitate, sunt vandute doar la un cost usor mai mic decat unul nou-nout.

2) Din ce este fabricat

Materialul din care este confectionata mobila second hand este important. De exemplu, lemnul masiv va rezista mult mai mult decat placile aglomerate si este mult mai durabil. Pe de alta parte, lemnul masiv va prezenta un risc de termite, asa ca asigurati-va ca verificati daca lemnul nu este infestat.

Mobilierul metalic alcatuit din fier forjat, otel sau aluminiu este, de asemenea, o alegere buna – in special pentru zonele exterioare. Atunci cand va decideti asupra mobilierului din metal, luati in considerare potentialul acestuia si nu doar modul in care arata in prezent.

Un pic de indepartare a ruginii si o vopsire pot fi de mare folos. Asigurati-va doar ca folositi vopsea speciala, conceputa pentru mobilierul de exterior, in cazul climatului cald si umed, recomanda www.mobila-second-hand.ro.

3) De la gunoi la comoara

Uneori, oamenii se debaraseaza de mobilier care ar putea fi descris ca fiind in stare “aproape perfecta”. Motivele variaza – de la renovare, la mutare, la dezordine, sau pur si simplu nu mai doresc obiectul de mobilier. Daca va decideti sa luati astfel de mobilier de la cineva care nu-l mai doreste, economisiti bani, dar si salvati un produs perfect bun de la groapa de gunoi. De asemenea, iti faci partea ta in reducerea deseurilor si a impactului acestora asupra mediului inconjurator. Asa cum spune proverbul, “gunoiul unuia este comoara altuia”!

4) Adaugati o nota personala

Daca esti genul caruia ii place sa faca proiecte de bricolaj, cumpararea unui obiect second-hand pentru a-l repara s-ar putea sa fie chiar pe gustul tau. Exista mai multe trucuri pe care oamenii le aplica pentru a transforma mobilierul folosit, fie ca este vorba de vopsirea, repararea sau chiar reproiectarea obiectelor second-hand. Poti afla aici sfaturi despre cum sa iti reconditionezi obiectele de uz casnic folosite si sa creezi ceva complet unic pentru casa ta.

5) Testul timpului

Daca stii unde sa cauti, exista multe oferte unice cand vine vorba de mobila second hand Iasi de calitate. Acest lucru este valabil mai ales daca piesa este o descoperire de epoca, si retineti ca produsele mai vechi erau facute mult mai rezistente.

Unele pot fi considerate chiar antichitati si au o estetica clasica, care este atemporala. Va puteti gandi la achizitiile de mobilier second-hand ca la o investitie. Va amintiti ce spuneam despre mobilierul vintage? Acelea pot deveni un fel de mostenire de familie; ceva ce puteti transmite copiilor dvs. in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *