Cumparare vs Inchiriere utilaje de constructii: care ti se potriveste mai bine?

Echipamentele utilizate de constructori pot fi inchiriate sau achizitionate, depinzand de o varietate de factori. Diferitele echipamente de constructii pot fi cumparate pentru a fi adaugate la bunurile unei companii, ca reinvestitii. Cu toate acestea, achizitionarea acestor echipamente noi trebuie sa fie intotdeauna aliniata afacerilor de baza in care este implicata compania; in caz contrar, inchirierea ar putea fi o alternativa mai favorabila.

O companie de instalari de geamuri ar putea necesita o macara hidraulica, intrucat activitatea de zi cu zi implica lucrul la inaltimi mari, precum cladiri, in opozitie cu o companie care efectueaza sapaturi pentru fundatii, care ar putea necesita doar rareori o macara hidraulica si o poate inchiria oricand este necesar.

Trebuie de asemenea sa fii constient de diferitele responsabilitati care vin odata cu achizitionarea oricarui echipament de constructii. Acest aspect include in general transportul echipamentelor catre diversele santiere si inapoi pe domeniul companiei, precum si intretinerea generala a echipamentelor. Echipamentul trebuie transportat fara intarziere la santierele unde este necesar. De asemenea, masinariile trebuie intretinute si inspectate la intervale regulate, pentru a fi intotdeauna disponibile pentru utilizare.

Achizitionarea unui echipament trebuie sa fie si profitabila pentru companie. Trebuie sa ai grija sa nu te impovarezi prea mult cu bunuri neprofitabile care ar putea fi mai profitabile daca ar fi inchiriate. De asemenea, trebuie notat faptul ca echipamentul este supus deprecierii atunci cand este achizitionat ca activ si se poate dovedi o pierdere pentru companie. Tipul de afacere de constructii pe care o detii influenteaza major decizia de achizitionare a echipamentelor noi. Daca detii o firma de inchirieri utilaje constructii, achizitionarea masinariilor se va dovedi foarte profitabila.

Urmatoarele comparatii ofera o idee asupra echipamentelor ideale care pot fi cumparate si a celor care pot fi inchiriate. Pentru companiile de infrumusetari fatade si instalatii electrice, achizitionarea platformelor de lucru la inaltime si a lifturilor mici este recomandata, intrucat aceste echipamente sunt necesare zilnic. Pe de alta parte, o estacada va trebui inchiriata, din pricina faptului ca transportul acesteia se poate dovedi dificil din cauza dimensiunilor. O investitie buna pentru companie este achizitionarea unui stivuitor telescopic. Acest lucru se datoreaza faptului ca stivuitorul telescopic poate deservi o varietate de sarcini si acopera o larga aplicare a diverselor echipamente din santier.

Cresterea companiei si a industriei poate necesita uneori achizitionarea diferitelor echipamente. Cu toate acestea, perioada achizitionarii trebuie atent gandita. Pentru o companie aflata la inceput, este indicata inchirierea echipamentelor inaintea achizitionarii initiale a propriilor masinarii. De exemplu, mai bine apelezi la un serviciu de inchiriere macara decat sa achizitionezi un echipament asa de scump. Dupa o perioada de inchiriere, compania poate evalua echipamentele de baza necesare derularii activitatii. Apoi, ei pot cumpara echipamentul si pot continua sa il inchirieze catre alti beneficiari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *