Cu ce se ocupa un electrician auto?

Lucrul in domeniul electric este presarat cu diferite oportunitati de specializare. Electricienii auto sunt instruiti in mod special pentru a lucra cu sistemele electrice din masini, camioane, autobuze si cu orice alt vehicul din industria transporturilor.

Lucrul cu sistemele electrice ale masinii nu necesita neaparat ajutorul unui electrician auto specializat in totalitate, dar depinde de anumiti factori, cum ar fi angajatorii si locatia. Pentru inceput v-am pregatit mai multe informatii in legatura cu ce presupune sa fii un electrician auto.

Ce fac electricienii auto la locul de munca?

Munca electricienilor auto se aseamana izbitor cu cea a electricienilor rezidentiali, singura diferenta fiind faptul ca aceasta se realizeaza in vehicule, nu in case. Aceasta categorie de electricieni instaleaza cablaje si componente electrice. Ei se ocupa cu intretinerea sistemelor electrice din vehicule si tot ei sunt cei care determina cauzele unei probleme si fac remedierile ulterioare ale cablajelor si componentelor electronice din masini.

Electronicele sunt folosite in multe parti ale masinilor, inclusiv in sistemele de aprindere, iluminat, in instrumentele de incalzirea si aer conditionat, in sistemele antifurt, franele antiblocare, sistemele de injectie de combustibil si transmisie si multe altele. Un electrician auto experimentat se ocupa de toate aceste aspecte.

Ei folosesc fel si fel de instrumente, cum ar fi contoarele, pentru inspectarea si intretinerea electronicelor. De asemenea, citesc si interpreteaza tehnic diagramele, utilizeaza instrumentele de sudura pentru a face reparatii si, uneori, discuta cu clientii despre necesitatea reparatiilor si intretinerea masinii.

Mediul de lucru

De obicei, electricienii auto lucreaza in interior, ei fiind gasiti de cele mai multe ori in garaje. Acestia trebuie sa fie capabili sa munceasca o mare parte din timpul lor, ajungand de multe ori in pozitii incomode pentru a ajunge in diferite zone ale vehiculelor in care trebuie sa se lucreze.

Electricienii trebuie sa fie intr-o forma fizica extraordinara si sa fie capabili sa stea in anumite pozitii inconfortabile, sa se ghemuiasca si sa se strecoare in locuri dificile pe parcursul intregii zile.

In aceasta cariera, exista si anumite riscuri si pericole la care ei se supun, dar acestea sunt reduse. Riscurile includ pericolul de soc, posibilitatea de a suferi arsuri sau a de fi ranit de unele unelte si echipamente.

Angajatorii electricienilor auto au anumite ateliere mecanice si ateliere de reparatii, dar si dealeri de masini. Acestia angajeaza electricieni pentru munca din magazinele de specialitate, pentru producatorii de piese, de companii de transport si companii industriale care folosesc echipamente grele si au nevoie de electricieni pentru intretinerea acelor vehicule.

Educatia si formarea electricienilor auto

Exista mai multe optiuni pentru a deveni electrician auto, dar in toate cazurile ai nevoie o educatie si o formare de calitate, mentioneaza site-ul www.electricianauto.net. De exemplu, va puteti gandi sa incepeti cu o diploma in tehnologie electrica sau o ucenicie de electrician. Ambele va vor oferi fundatia si cunostintele necesare pentru a intra in acest domeniu de specialitate.

Vei avea nevoie, de asemenea, de o pregatire la locul de munca, in special in lucrarile electrice auto. Este posibil sa obtii acest lucru cu ajutorul electricianului tau sau se poate sa fie necesar sa gasesti un post suplimentar de ucenicie de specialitate.

Alternativ, finalizarea unui program pentru tehnicienii de service auto sau mecanica, specializat in domeniul electronic, este o idee extraordinara. Unele scoli au programe specifice care ofera specialitati certificate in domenii precum lucrarile electrice. De asemenea, poti opta pentru alegerea unei diplome ca mecanic auto general cu posibilitatea unui loc de munca in domeniul sistemului electric ca ucenic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *