Alegerea unui domeniu potrivit pentru un business online

A avea un site online nu mai reprezinta astazi una dintre cele mai mari provocari, avand in vedere ca la ora actuala exista miliarde de site-uri in interiorul motoarelor de cautare. Cu toate ca lansarea unei afaceri online nu mai reprezinta o mare problema, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa neglijam in totalitate cateva dintre cele mai importante aspecte care ne pot garanta succesul intr-un mediu deja mult prea competitiv. Unul dintre avantajele principale ale unei afaceri online de succes poate proveni din alegerea unui nume de domeniu potrivit, aspect care reprezinta in esenta identitatea afacerii noastre.

Numele de domeniu reprezinta practic adresa virtuala pe care un utilizator de Internet se vede nevoit sa o introduca pentru a putea accesa site-ul nostru. Cu toate ca aceasta adresa reprezinta un soi de identitate pentru orice site web, adesea vedem site-uri pe internet care dispun de nume mai mult sau mai putin inspirate. Intr-o prima etapa, acesta aspect ar putea creea impresia ca nu este important, insa trebuie sa retinem faptul ca numele de domeniu al unui magazin online spune o multime de lucruri despre acesta. Astfel de servicii le putem gasi la companii care ofera servicii de inregistrare domenii. Iata cateva sfaturi utile pe care le poti avea in vedere atunci cand iti alegi un nume de domeniu:

  • Inaintea alegerii unui nume de domeniu care vi s-ar parea potrivit pentru afacerea dumneavoastra online, asigurati-va ca numele pentru care vreti sa optati nu este cumva inregistrat deja. In cazul in care acesta este deja luat de catre un alt webmaster, este important de retinut ca nu vei avea posibilitatea de a opta pentru el sub nicio forma. In astfel de conditii este recomandat ca inaintea alegerii unui nume sa aveti la indemana alte cateva pentru a evita si pierderea acestora intre timp.
  • Indiferent ce nume de domeniu alegeti, asigurati-va ca acesta este usor de retinut de catre utilizatorii de Internet. In acest sens, este indicat sa aveti in vedere alegerea unui nume scurt si care sa fie cat mai reprezentativ pentru serviciul sau produsul pe care il comercializati. Nu utilizati cifre sau simboluri deoarece acestea fac memorarea aproape imposibila.
  • Extensia pe care o alegeti reprezinta defapt un reper pentru spatiul geografic in care vreti sa activati, Astfel, o extensie de genul .ro, automat ne duce cu gandul la o afecere care se desfasoara pe teritoriul tarii noastre. O extensie de genul .com ne indica faptul ca respectivul site este destinat intreg spatiului international.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *