Informații utile despre reciclarea fierului vechi

Reciclarea deșeurilor de metal este, cu siguranţă, o afacere foarte profitabilă. Producătorii care folosesc fier vechi în loc de fier virgin pot avea beneficii extinse. Ei beneficiază de o economie de 70% la energie, economii de 85% la materii prime și ajută la reducerea cu 83% a poluării aerului. Reciclarea deșeurilor de metal este unică, deoarece metalul poate fi reciclat în mod repetat fără nicio degradare a proprietăților sale. Acest lucru permite producătorilor să continue producţia de noi produse fără a fi nevoiți să exploateze noi materiale, reducându-și astfel amprenta de carbon.

Deși beneficiile sunt uluitoare, există o serie de mistere în legătură cu reciclarea deșeurilor de metal și a beneficiilor pe care aceasta le poate oferi. Ne-am propus să dezminţim trei mituri despre reciclarea fierului vechi.

Informații despre reciclarea fierului vechi

Nu orice categorie de fier vechi are aceeaşi valoare

Prețurile oferite la un centru de fier vechi Cluj variază în funcție de cantitatea, calitatea și de tipul de material reciclat. Primul pas în identificarea valorii metalul tău este să afli dacă este magnetic sau nu. Metalele magnetice sunt feroase și nu valorează la fel de mult ca metalele neferoase. Metalele neferoase valorează mai mult din mai multe motive, în special pentru că au o rezistență mai mare la coroziune, o conductivitate mai mare și cântăresc mai puțin.

Trebuie să cureţi fierul vechi înainte de a-l duce la centrul de reciclare

Deși deșeurile de metal nu trebuie să fie strălucitoare, este o idee bună să îndepărtezi resturile şi orice murdărie evidentă înainte de a merge la centrul de reciclare, sustine site-ul www.fier-vechi.net. De fapt, dacă metalul tău este prea murdar pentru a distinge categoria, vei fi plătit pentru metalul murdar și nu pentru cât ar merita dacă ar fi curat. Merită să cureți metalul pentru a te asigura că profiti la maximum de centrul de reciclare.

Poţi câştiga bani cu ajutorul reciclării fierului vechi

Reciclarea deșeurilor de metal îţi poate aduce o sumă semnificativă de bani. Nu numai că poți recicla deșeurile de metal găsite în jurul casei tale, dar le poți găsi adesea gratuit atunci când alții aruncă ceea ce ei presupun că este un gunoi fără valoare. Reciclarea regulată poate oferi un flux secundar de venit.

One thought on “Informații utile despre reciclarea fierului vechi

  1. Ar fi cazul ca lumea sa se trezeasca si sa inceapa sa manifeste mai multa grija fata de planeta asta pe care traim, pentru ca exista niste limite, si ne apropiem de ele cu repeziciune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *