Si mai mult echilibru personal

E important ca atunci cand iti dai seama ca nu esti pe drumul care trebuie, ca nu ai o tinta bine definita, sau ca deseori cazi in extreme, sa poti schimba macazul, sa poti lasa trecutul sa fie trecut, el nu mai poate fi schimbat sub nici o forma, sa te poti bucura de prezent asa cum este el, sa te simti echilibrat, sa-ti simti impacarea si linistea interioara, si in acelasi timp sa pui cate o caramida pentru viitor.

Vorbeam la inceput de eficienta, aceasta nu poate fi obtinuta daca nu esti impacat cu tine sau daca traiesti in extreme. Indiferent ca ai un esec in plan profesional, o despartire in plan personal sau o bucurie, e bine sa administram cu atentie emotiile pentru a nu scapa din vedere tinta noastra. E bine sa nu ne lasam influentati de aceste stari si ajungem sa facem gafe irecuperabile. Atentie, nu zic sa fim indiferenti sau sa traim intr-un cub de gheata, netraind nici un sentiment, din contra fiecare sentiment trebuie trait din plin, insa, insa nu trebuie scapat nici o secunda obiectivul nostru pe termen lung.

Eu sunt de parere ca fiecare om, fiecare eveniment care intra in viata noastra are o semnificatie. Ne poate arata un defect, sau din contra, o calitate. Ne poate maturiza sau ne poate invata o lectie importanta. Totodata sunt de parere ca un om in viata noastra are un anumit scop, pentru o anumita perioada. Daca se intampla sa se produca o ruptura, desi nu ne dorim, nu trebuie sa transformam asta intr-o tragedie, inseamna ca scopul acelui om a fost atins in viata noastra. Acest moment poate veni peste 1 luna, 1 an. 15 ani sau poate niciodata, dar daca se intampla e important sa ne dozam starile negative astfel incat sa cadem in falsa premiza ca aceasta despartire este sfarsitul lumii. Aici ma refer la relatii de prietenie, la relatii parentale si in mod special la relatii de iubire.

In concluzie vreau sa subliniez ca starea noastra de spirit este foarte usor de influentat si e foarte usor sa cadem intr-o cursa fara destinatie, de aceea e important sa administram toate sarile, emotiile si sentimentele noastre pentru a atinge echilibrul. Si cel mai important, cand te simti pierdut/a si nu stii incotro te indrepti, sau cand nu gasesti anumite raspunsuri, opreste-te o clipa din goana ta catre acel ceva, respira adanc si cauta in interiorul tau. Cu siguranta vei gasi raspunsuri! In noi se ascunde o adevarata comoara, hai sa plecam in descoperirea ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *