Echilibru in viata personala

Sunt convis ca fiecare dintre noi are variatii de stare in viata sa. Aceste variatii depind de activitatile pe care le facem, de emotiile prin care trecem, de evenimentele fericite sau nefericite sau de diferiti alti factori.

Pentru eficienta pe toate planurile vietii este nevoie de o dozare corecta a energiei, a emotiilor, a sentimentelor pentru a avea o stare cat mai constanta, pentru a nu cadea in extreme.

In ultima vreme am fost intr-o adevarata goana dupa o reteta care sa imi zica ce si cum sa dozez, si m-am trezit prins intr-o adevarata cursa dupa echilibru. In acesta goana am neglijat foarte multi dintre cei apropiati mie, si chiar s-au produs unele rupturi. Simteam ca nu ma pot regasi pe mine, cel adevarat cel echilibrat. Am cautat in toate locurile posibile, insa nu eram multumit de nimic, nici macar de mine, de fapt, mai ales de mine. Desi realizam o groaza de lucruri intr-o zi, la finalul ei eram nemultumit, reprosandu-mi ca puteam mult mai mult. Prins in aceasta lupta cu mine am uitat de fapt ceea ce cautam, am uitat de mine, si cel mai grav e ca am uitat de cei dragi. Pluteam in deriva catre nicaieri…

Insa niciodata nu am cautat acolo unde era mai simplu, si acolo unde gasesti intotdeauna orice raspuns cauti. Nu am cautat in interiorul meu, eram atat de prins de cursa, incat nu am reusit sa caut in interiorul meu, nu am avut timp sa ma opresc sa trag aer in piept si vad de fapt ce caut. Toate acestea s-au sfarsit cu un reful, un moment in care m-am simtit depasit de situatie si am facut multe gafe intr-un interval scurt de timp. Unele dintre ele inca le mai resimt.

Apoi, dupa acest boom, am avut un moment de liniste profunda, eram doar eu cu mine in natura, de fapt erau si pasarelele in jurul meu. Stand acolo inconjurat de verde si de pasari mi-am regasit linistea, am realizat de fapt ca eram prins intr-o calatorie fara destinatie, am analizat tot ceea ce mi se petrecuse si am ajuns la concluzia ca, desi unele lucruri nu mai pot fi reparate, e timpul sa-mi dozez bine toate trairile si sa privesc increzator spre viitor, bineiteles bucurandu-ma de prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *