Remedierea problemelor uzuale la geamurile termopane

Aceasta este descrierea noastra cu privire la cele mai frecvente probleme despre care suntem abordati si ce puteti face cu ele:

Condens pe suprafara interioara a ferestrei

Cauza

Este o conceptie gresita comuna ca ferestrele termopane cu geam dublu sau triplu vor elimina condensul din casa dvs. De fapt, in anumite circumstante, acestea pot chiar sa agraveze situatia. Prin sigilarea caselor noastre din ce in ce mai eficient, le facem mai calde si mai eficiente din punct de vedere energetic, dar, de asemenea, nu permitem umezelii sa iasa pe nicaieri.

Exista o limita la cati vapori de apa poate retine aerul. Regula este ca, cu cat aerul este mai cald, cu atat poate gazdui mai multi vapori, motiv pentru care in zilele mai reci este mai probabil sa se formeze condens, informeaza www.geamuritermopane247.ro. Acest lucru se va intampla daca umiditatea din aer intra in contact cu o suprafata mai rece, de exemplu perete exterior sau fereastra. Cand se intampla acest lucru, vaporii din aer vor deveni mai concentrati, formand picaturi – condens.

Condensul pe ferestre se refera intr-adevar la o ventilatie inadecvata si la propriile noastre comportamente, de exemplu sa nu deschidem ferestrele dupa dus sau sa gatim fara capace pe tigai.

Solutie

Gurile de aerisire sunt o casa intermediara. Acestea pot fi lasate deschise pentru a asigura o ventilatie continua de fundal, asigurand circulatia aerului si evitand acumularea de condens fara a lasa caldura din casa dumneavoastra sa scape.

Exista trei tipuri de orificii de aerisire din care puteti alege – prin cadru, peste cadru si cu geam. Ventilatia cu geam se afla chiar in partea de sus a unitatii cu geam dublu sau triplu, in timp ce cea supracadru directioneaza ventilatia peste partea de sus a cadrului.

Cea mai obisnuita forma de ventilatie a ferestrelor este un orificiu de aerisire prin cadru. Acesta directioneaza aerul proaspat prin partea superioara a cadrului ferestrei si poate fi reglat printr-un mecanism simplu de deschidere si inchidere pentru a oferi atata ventilatie cat este necesar.

Vestea buna este ca, in multe cazuri, acestea pot fi adaptate la ferestrele existente. Celalalt avantaj al orificiilor de ventilatie prin cadru, explica tehnicienii unei firme de geamuri termopane Tg Jiu, este ca pot fi lasate complet deschise fara a afecta securitatea casei, mentinand fluxul de aer si reducand acumularea de condens, indiferent daca sunteti sau nu acasa.

Condens pe suprafara exterioara a ferestrei

Cauza

Aceleasi principii care provoaca formarea condensului in interiorul ferestrelor pe vreme rece se pot aplica si in exterior. In mod normal, aceasta este o problema doar toamna si primavara, cand geamul exterior al sticlei poate scadea la o temperatura mai scazuta decat aerul din jurul sau si se formeaza picaturi de apa.

Aceasta nu este cu adevarat o problema vara cand sticla este mai calda sau iarna cand temperatura aerului este mai scazuta – doar in acel punct intermediar, pe masura ce anotimpurile se schimba.

Solutie

Condensul pe exteriorul ferestrelor dumneavoastra este o problema pe termen scurt si va disparea in cateva saptamani pe masura ce vremea se schimba. Afecteaza doar ferestrele termopane cu geam dublu si triplu, asa ca, daca aveti condens pe exteriorul ferestrelor, ganditi-va la asta ca la un semn ca isi fac treaba si tin casa calda in interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *